Orriols: mediació escolar en un IES intercultural - Llopis Llueca, Anna Isabel (INFORMACIO PSICOLOGICA, 2009)
Primerament s’ubica l’institut i s’expliquen les característiques del centre. Quin és l’entramat social i els problemes que es pateixen en un centre de secundària de la perifèria de la ciutat on hi ha quasi un 50% d’alumnat immigrant. També es descriu com es forma l’equip de mediació, com s’organitza, quines mediacions es fan, com influeixen les distintes cultures en les accions de l’alumnat. Finalment s’explica l’evolució de la convivència en el centre i la influència que ha tingut la mediació escolar en la millora i la interculturalitat. Descriu el paper de l’alumnat mediador, que amb la seua formació i actuacions són els generadors del canvi.