Organitzacions autoqualificants - Martinez Moreno, Angel (INFORMACIO PSICOLOGICA)
El concepte d’organització autoqualificant, que és relativament recent, i resultat de la integració d’aportacions procedents de les diferentes disciplines que s’ocupen de les organitzacions (psicologia, inginyeria, economia, etc.) constitueix una manera innovadora d’entendre-les i una fórmula, encara en construcció, en la recerca de models organitzatius que presenten la màxima capacitat d’adaptació a entorns socials i econòmics canviants i cada vegada més turbulents i incerts. En aquest sentit, es presenta ací una aproximació als trets fonamentals d’aquest tipus d’organitzacions que pretén ser, en la pràctica, una referència per al desenvolupament organitzatiu de les empreses del futur immediat, i que en aspectes parcials, però rellevants, ja està aplicant-se en moltes organitzacions avançades.