Modelat socio-familiar i consum de drogues legals. Implicacions preventives - Falcó i Monton, Francesc; Pallarés Hurtado, A. Laura (INFORMACIO PSICOLOGICA)
En aquest treball presentem un estudi sobre les percepcions, opinions i actituds d’una mostra de 345 alumnes d’Educació primària (8-12 anys) relacionades amb el consum de tabac i alcohol. L’objectiu és conèixer en quina mesura l’àmbit familiar modela només conductes, sinó també creències i actituds, com influeix aquest modelat global en els seus comportaments de consum posteriors i quines conseqüències preventives podem extraure. Les dades suggereixen la presencia de diferents patrons de modelat socio-familiar, segons quina siga la substancia consumida (és a dir, tabac o alcohol) o la variable sexe implicada. Es conclou que la prevenció cal iniciar-la en el medi socio-familiar i durant l’etapa infantil. Altrament, l’eficàcia de les mesures preventives posteriors es vora sèriament compromesa.