Orriols: mediació escolar en un IES intercultural

Autores/as

  • Anna Isabel Llopis Llueca

Palabras clave:

Mediació entre iguals, equip de mediació, interculturalitat, diversitat, acollida, integració, diferències culturals, resolució de conflictes, convivència.

Resumen

Primerament s’ubica l’institut i s’expliquen les característiques del centre. Quin és l’entramat social i els problemes que es pateixen en un centre de secundària de la perifèria de la ciutat on hi ha quasi un 50% d’alumnat immigrant. També es descriu com es forma l’equip de mediació, com  s’organitza, quines mediacions es fan, com influeixen les distintes cultures en les accions de l’alumnat. Finalment s’explica l’evolució de la convivència en el centre i la influència que ha tingut la mediació escolar en la millora i la interculturalitat. Descriu el paper de l’alumnat mediador, que amb la seua  formació i actuacions són els generadors del canvi.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Descargas

Publicado

2009-08-01

Cómo citar

Llopis Llueca, A. I. (2009). Orriols: mediació escolar en un IES intercultural. INFORMACIO PSICOLOGICA, (96), 75–83. Recuperado a partir de https://informaciopsicologica.info/revista/article/view/184