Hàbits de consum d'alcohol entre la població conductora de Xàtiva i rodalies

Autores/as

  • Juan Ramón Alcocer Pla

Palabras clave:

Alcohol, nucli de població, lIocs d'oci, revisió psicotécnica, centre de reconeixement per conductors

Resumen

Es presenta un treball on es planteja un estudi al voltant del consum d'alcohol entre la població conductora d'una  ciutat i dels pobles de la seua rodalia, entés aquest conjunt com a "nucli de població".  Aquesta definició es veu més clara entre la població més jove: una major capacitat per a desplaÇar-se entre poblacions costaneres augmenta la possibilitat de que gent d'aquestes poblacions es reunisquen per tal de freqüentar els mateixos llocs d'oci. No obstant l'estudi recull els hábits de consum d'alcohol entre la población conductora de qualsevol edat, Altra peculiaritat d'aquest estudi es centra en la metodologia utilitzada per tal de replegar les dades: donat que ens centrem en la població conductora, i que aquesta població està obligada a passar revisió psicotécnica cada cert ternps, els centres de reconeixements pareixen el millor lloc des d'on rebre les dades que busquem. Així, aquestos centres poden aportar al seu entorn més próxim, una informació que pot ser interessant.
Hem trobat, entre els conductors que consumeixen alcohol, tres maneres diferents d'utilitzar-lo: al cap de setmana, al menjar, o esporádicarnent. Les dades replegades són analitzades per anys i pel modus d'utilització de I'alcohol, al temps que, quan és possible, es comparen amb estudis referents al conjunt de la població espanyola.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Descargas

Cómo citar

Alcocer Pla, J. R. Hàbits de consum d’alcohol entre la població conductora de Xàtiva i rodalies. INFORMACIO PSICOLOGICA, (75), 60–64. Recuperado a partir de https://informaciopsicologica.info/revista/article/view/539